Gevulde inktvis met oesterzwammen, ui en pesto

10/06/11 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine rode paprika
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 klein bakje champignons
  • 2 kleine rode uien
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • olijfolie
  • 4 el pesto
  • peper en zout
  • 8 à 12 schoongemaakte pijlinktvisjes

Bereidingswijze

Snijd de paprika, de oesterzwammen, de champignons en de uien in kleine blokjes. Bak ze samen met de fijngehakte knoflook glazig in wat olijfolie. Snijd de tentakeltjes van de pijlinktvis in kleine stukjes en bak ze mee. Roer tenslotte de pesto onder de bereiding en kruid met peper en zout. Laat even afkoelen.

Controleer of de inktvis goed werd schoongemaakt en of er geen delen van het skelet of de ingewanden meer inzitten. Vul de inktvis met de vulling en prik de opening bovenaan dicht met cocktailprikkers.

Geef het vlees een paar lichte insnijdingen en bak de inktvisjes in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue.

Onze partners