Gevulde groene paprika's met ansjovis en rozijnen

14/06/11 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Geef je waardering

Gevulde groene paprika's met ansjovis en rozijnen

Ingrediënten

Voor 4:
4 tot 8 kleine groene paprika's
boter
olijfolie
eventueel rodepaprikacoulis

Voor de vulling:
150 g droog wit broodkruim (bij voorkeur geraspt oud wit brood, zeker geen paneermeel!)
75 g donkere rozijnen
16 fijngehakte zwarte olijven
10 fijngehakte ansjovisfilets (op olie, maar uitgelekt)
2 el kappers
2 el fijngehakte peterselie
1 el fijngesneden basilicum
6 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de vulling. Kruid goed af met peper en zout. Snij een hoedje van de paprika's en snij voorzichtig de zaadlijsten uit. Vul de paprika's op met de vulling en druk goed aan. Leg bovenop een klont boter en zet de hoedjes er weer op. Zet de parika's in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Druppel wat olijfolie erover en giet een kleine scheut water eromheen. Zet gedurende 1 uur in een oven van 200°C. Serveer eventueel met rodepaprikacoulis.

Lees meer over:

Onze partners