Gevulde eendenboutjes met calvadosgehakt

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 ui

1/2 dl olie

1 knoflookteentje

1 dl Hagelandse wijn

125 g kalkoengehakt

1 appel

50 g rozijnen

1 ei

50 g pijnboompitjes

50 g paneermeel

1/2 dl calvados

nootmuskaat

4 eendenboutjes, ontbeend

4 reepjes spek

Garnituur :

gevogeltejus

stamppot van kool

2 rode bieten, gestoofd *

selderijblaadjes

knolselderij

Thuis: stoof ui en knoflook 5 min. in olie. Giet er de wijn over. Laat volledig inkoken en afkoelen. Meng het kalkoengehakt met het ui/knoflookmengsel, rozijnen, licht gebakken appelblokjes, paneermeel, ei, calvados, geroosterde pijnboompitjes, wat gemalen muskaatnoot, peper en zout. Vul met dit gehakt de boutjes op en sluit met spek. Zet vast met stokjes.

Buiten: Zet de boutjes 60 min. in een matig warme barbecueoven (±180°C) en verwijder dan de stokjes. Schik de boutjes in een diepe schotel en giet er lichtgebonden gevogeltejus over. Doe de rode biet en de stamppot in vuurvaste kommen met deksel en zet die op de grill van het kampvuur. Leg ook het vlees op de grill. Versier de borden met gefrituurde selderijblaadjes en sliertjes knolselderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content