Gevulde eendenboutjes met calvadosgehakt

09/06/11 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1/2 dl olie
  • 1 knoflookteentje
  • 1 dl Hagelandse wijn
  • 125 g kalkoengehakt
  • 1 appel
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei
  • 50 g pijnboompitjes
  • 50 g paneermeel
  • 1/2 dl calvados
  • nootmuskaat
  • 4 eendenboutjes, ontbeend
  • 4 reepjes spek

Garnituur :

  • gevogeltejus
  • stamppot van kool
  • 2 rode bieten, gestoofd *
  • selderijblaadjes
  • knolselderij

Bereidingswijze

Thuis: stoof ui en knoflook 5 min. in olie. Giet er de wijn over. Laat volledig inkoken en afkoelen. Meng het kalkoengehakt met het ui/knoflookmengsel, rozijnen, licht gebakken appelblokjes, paneermeel, ei, calvados, geroosterde pijnboompitjes, wat gemalen muskaatnoot, peper en zout. Vul met dit gehakt de boutjes op en sluit met spek. Zet vast met stokjes.

Buiten: Zet de boutjes 60 min. in een matig warme barbecueoven (±180°C) en verwijder dan de stokjes. Schik de boutjes in een diepe schotel en giet er lichtgebonden gevogeltejus over. Doe de rode biet en de stamppot in vuurvaste kommen met deksel en zet die op de grill van het kampvuur. Leg ook het vlees op de grill. Versier de borden met gefrituurde selderijblaadjes en sliertjes knolselderij.

Onze partners