Gevulde Cox Orange met rozijnen, kastanjepuree en cashewnoten

10/06/11 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 ongeschilde Cox Orange-appelen
  • 8 petit-beurrekoekjes
  • 1 el cashewnoten
  • 1 el kastanjepuree
  • 1 el rozijnen
  • 1 el gesmolten boter
  • suiker naar smaak
  • boter
  • eventueel poedersuiker

Bereidingswijze

Steek het klokhuis met een appelboor uit de appelen. Verkruimel de petit-beurrekoekjes en hak de cashewnoten grof. Meng beide met de kastanjepuree, de rozijnen, de gesmolten boter en de suiker.

Vul de appelen op met het mengsel en zet ze in een ovenschotel. Leg klontjes boter tegen de appelen en zet de schotel in een oven van 160°C. Laat de appelen in 20 tot 30 minuten garen. Oversaus regelmatig met de gesmolten boter. Laat een beetje afkoelen en serveer. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Lees meer over:

Onze partners