Gevulde bintjes

09/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Gevulde bintjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 middelgrote bintjes
  • melk
  • boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Aardappel 1:

  • 3 stuks lente-ui
  • 50 g gerookte zalm
  • 3 el walnoten

Aardappel 2:

  • 50 g blauwschimmelkaas
  • 75 g gerookte eendenborst (in plakken)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tak munt

Aardappel 3:

  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 75 g gerookte kipfilet
  • 8 takken bieslook
  • 3 el gepelde pindanoten
  • 3 el sojasaus

Bereidingswijze

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Doe dit op een niet te hoog vuur. Snijd nadien hoedjes van de aardappelen, hol ze uit met een lepel en maak er puree van met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.

Maak de vullingen klaar. Voor de eerste aardappel: snijd de lente-ui fijn en de zalm in repen. Hak de walnoten grof. Voor de tweede aardappel: snijd de kaas in blokjes, trek de eendenborst in stukken, snijd de sjalot en de munt fijn. Voor de derde aardappel: snijd de peper fijn, trek de kipfilet in stukken, snijd de bieslook fijn. Rooster de pindanoten in een droge pan, blus met sojasaus.

Meng om de aardappelen te vullen telkensde puree met de vullingen.

Lees meer over:

Onze partners