Gevulde artisjokken met primeurgroenten

10/06/11 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 Bretoense artisjokken
  • 1 bussel jonge wortelen
  • 1 bussel jonge uien
  • 1 bussel jonge prei
  • 100 g gerookt spek
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl groentefond Lacroix
  • Â1/2 bussel basilicum, fijngehakt
  • Â1/2 bussel peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Schil de groenten en snijd ze in staafjes. Verwijder de bladeren en de baard van de artisjokken en houd enkel het hart over. Snijd dat in vier.

Stoof de groenten aan in olijfolie samen met het takje tijm, de knoflook en het laurierblad. Giet er de witte wijn bij en laat de vloeistof voor de helft inkoken. Giet er dan de groentefond bij. Zet een deksel op de pot en laat 15 minuten garen.

Neem het deksel weg en laat het kookvocht voor de helft inkoken. Doe er dan olijfolie, basilicum en peterselie bij.

Tip : Dit gerecht kan zowel als voorgerecht of als een garnituur bij vis of vlees worden geserveerd.

Onze partners