Gevuld witloof met zalm

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

8 kroppen witloof

400 gram rauwe zalmfilet

2 eetlepels room

8 plakken gerookte zalm

0,250 liter visbouillon

1 eetlepel versgehakte tuinkruiden

paprikapoeder

Blancheer de witloofkroppen gedurende 10 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. Duw het vocht eruit. Mix de rauwe zalm met 1 eetlepel room, peper en paprika tot een glad mengsel. Doe dit in een spuitzak. Neem een gare witloofkrop in Ć©Ć©n hand en vouw met de andere hand de blaadjes Ć©Ć©n na Ć©Ć©n voorzichtig open. Op een gegeven moment houd je alleen een rechtopstaand stengeltje in het midden over. Dit snijd je nabij de bodem weg. Spuit een beetje zalmmengsel op de bodem. Vouw nu de blaadjes Ć©Ć©n na Ć©Ć©n terug dicht. Wikkel een pak gerookte zalm rondom elke gevulde krop. Laat de gevulde krop 10 tot 12 minuten stomen. Laat de visbouillon inkoken en voeg de rest van de room toe. Roer goed en voeg de gehakte tuinkruiden toe. Versnijd 4 gevulde witloofkroppen in plakjes, laat de andere heel. Schik op de borden. Lepel de saus rondom de bereiding.

Tip:

Als je witloof wil bereiden met een warme vulling, moet je de kroppen altijd eerst 10 minuten blancheren zodat ze door en door gaar zijn. Vind je de methode van dit recept te moeilijk, dan kan je elke krop overlangs doormidden snijden. Haal het binnenste eruit, zodat je een rand van 2 cm overhoudt. Vul Ć©Ć©n helft tot 2 cm boven de witloofrand. Leg de andere helft er terug op. Omwikkel en laat verder garen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content