Gevuld meergranenbrood met voor het houtvuur gebakken Breydelham

09/06/11 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 tot 6:

  • 1 meergranenbrood
  • 200 g Breydelham
  • 4 gekookte eieren
  • 2 tomaten
  • 1 doosje waterkers
  • 50 g notensla (raketsla)
  • 24 blaadjes munt
  • 100 g hoeveboter
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gehakt bieslook
  • 1/2 el gehakte dragon
  • 1/2 el gehakte peterselie
  • peper en zout
  • kappertjes en/of andere zuurwaren

Bereidingswijze

Thuis : Snij de bovenste korst van het brood af. Neem een lang dun mes en steek dat aan de buitenkant op 1 cm van de bodem horizontaal in de korst, zodat het broodkruim binnenin van de bodem losgesneden kan worden zonder de rest te beschadigen. Snij ook nog verticaal het kruim rondom los en neem het uit de korst zodat er een doos ontstaat. Snij het broodkruim horizontaal in dunne sneden. Maak de boter mals door ze in de keukenmachine te draaien. Meng er bieslook, dragon, peterselie, citroensap, peper en zout door. Beboter de sneden brood en maak er met de ham, sneetjes tomaat, schijfjes gekookte eieren, raketsla, waterkers en munt een mooi stapelwerkje van. Snij de constructie in 8 stukken en leg de stukjes terug in de korst. Zet er het deksel op en pak het brood in cellofaanpapier in.

Buiten : Serveer kappertjes en/of andere zuurwaren bij deze boterhammetjes.

Lees meer over:

Onze partners