Gevuld meergranenbrood met voor het houtvuur gebakken Breydelham

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6:

1 meergranenbrood

200 g Breydelham

4 gekookte eieren

2 tomaten

1 doosje waterkers

50 g notensla (raketsla)

24 blaadjes munt

100 g hoeveboter

sap van 1/2 citroen

1 el gehakt bieslook

1/2 el gehakte dragon

1/2 el gehakte peterselie

peper en zout

kappertjes en/of andere zuurwaren

Thuis : Snij de bovenste korst van het brood af. Neem een lang dun mes en steek dat aan de buitenkant op 1 cm van de bodem horizontaal in de korst, zodat het broodkruim binnenin van de bodem losgesneden kan worden zonder de rest te beschadigen. Snij ook nog verticaal het kruim rondom los en neem het uit de korst zodat er een doos ontstaat. Snij het broodkruim horizontaal in dunne sneden. Maak de boter mals door ze in de keukenmachine te draaien. Meng er bieslook, dragon, peterselie, citroensap, peper en zout door. Beboter de sneden brood en maak er met de ham, sneetjes tomaat, schijfjes gekookte eieren, raketsla, waterkers en munt een mooi stapelwerkje van. Snij de constructie in 8 stukken en leg de stukjes terug in de korst. Zet er het deksel op en pak het brood in cellofaanpapier in.

Buiten : Serveer kappertjes en/of andere zuurwaren bij deze boterhammetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content