Gevuld krieltje met Pollak brandade en gedroogde ham

09/06/11 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Benodigdheden voor 16 hapjes:

  • 200 g Pollak (vlaswijting)
  • 8 kleine aardappelen (krieltjes of een andere kookvaste variëteit)
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte ui
  • 2 gezouten ansjovisfilets (fijngehakt)
  • sap van een halve citroen
  • 1 dl room
  • 0,5 dl olijfolie
  • peper en zeezout

Versiering:

  • In de oven gedroogde stukjes Ganda ham
  • Wat zure room (kant-en-klaar verkrijgbaar in de handel of zelf te maken door room te verzuren met citroensap)
  • Groene kruiden

Bereidingswijze

Bereiding:

Stoom (of pocheer ) de vis en verwijder vel en graatjes.

Kook de aardappelen in de schil, laat ze even afkoelen, snij er een hoedje af en hol ze uit met een kleine lepel.

Bak, gedurende 2 minuten in olijfolie, de gehakte uien met de knoflook (zonder te kleuren!). Voeg er de nog warme aardappelpulp bij en plet met een vork alles fijn.

Meng deze aardappelpuree met de vis, het citroensap, de anjovis en de room. Breng op smaak met wat peper en indien nodig wat zeezout.

Vul de aardappelen met deze vulling en breng er, naar eigen creativiteit, een kleine decoratie op aan.

Presentatie:

Warm de aardappeltjes heel even op in de microwave oven (of stoomoven). Wat zure room, gedroogde ham en wat groene kruiden maken dit recept af.

Onze partners