Gevuld konijn met kalfszwezerik en saus van cassisbier

Voor 2:

Voor 2:

150 kalfszwezerik

1 appel

2 stronkjes witloof

3 eetlepels suiker

1 konijnenrug

1 flesje cassisbier

100 g cassisbessen (vers of diepvries)

1 preiwit

100 g boter

peper

zout

Laat de zwezerik enkele uren weken in gezouten water (nu en dan het water verversen). Verwijder dan de vliezen en het vet. Snijd de zwezerik in tweeÔn en klop de stukken wat platter tussen twee snijplanken. Snijd het witloof en de appel (ongeschild) in stukjes. Verhit de helft van de boter op een zacht vuurtje. Voeg het witloof, de appel en de suiker toe en laat zachtjes gaar worden en karamelliseren.

Haal twee filets van de konijnenrug of laat dit doen door de slager. Leg een stuk kalfszwezerik op iedere filet. Rol op en bind dicht met keukendraad. Verhit de rest van de boter in een pan met een dikke bodem. Bak er op een vrij hoog vuur de konijnenrolletjes aan alle kanten in (10 min). Kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met het bier en laat inkoken tot een dikke, stroperige saus.

Doe de cassisbessen in een pannetje en laat ze kort koken tot ze beginnen open te barsten. Snijd het preiwit in flinterdunne reepjes. Dep ze goed droog en bak ze in frituurvet van 170°C tot ze knapperig zijn. Schik op elk bord een gevuld konijnrolletje. Garneer met streepjes saus, cassisbessen en een hoopje van het gekaramelliseerde witloof-appelmengsel. Leg hierop wat gefrituurde prei.

Met welk bier?

Cassisbier vindt u in het assortiment van onder meer Mort Subite, Timmermans en Ducassis. Fruitbier (vooral op basis van lambik) zijn ideaal voor alle zoetzure gerechten. I.p.v. met cassisbier en -bessen kunt u ook werken met frambozenbier en frambozen, met perzikenbier en perzik en natuurlijk met kriekbier en kriekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content