Gevogeltebouillon

09/06/11 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1,5 l bouillon:

  • 600 g kalfsbeenderen (voor het merg)
  • 1 kleine kippenborst
  • slachtafval van kippen (stuit, nek, vleugeltjes, beenderen, ...)
  • 2 eiwitten
  • 3 liter koud water
  • een snuifje zout

Bereidingswijze

De kalfsbeenderen in stukken laten hakken door de slager. Doe hetzelfde met de kippenbeentjes en het kippenvlees. Doe al de ingrediÃ"nten in een kookpan (ook de lichtjes geklopte eiwitten). Aan de kook brengen. Op het kookpunt afschuimen. Dan de pan minstens twee uur op een matig tot zacht vuur laten staan. Daarna door een zeef of een doek gieten. Versieren met muntblaadjes.

Traditiegetrouw wordt deze heldere bouillon warm opgediend met een glaasje fino erbij. Een echte opkikker als je verkouden bent.

Lees meer over:

Onze partners