Gevogelte met lavas

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1 flinke kip (of parelhoen)

40 g boter

1 ui

4 stengels bleekselderij

2 preien

10 takjes lavas

1,5 dl kippenbouillon

2 eetlepels droge witte wijn

zout

zwarte peper,

4 eetlepels dikke zure room

citroensap

Halveer de kip. Verhit de boter in een braadpan en braad de beide helften bruin. Haal de stukken vlees uit de pan en voeg de schoongemaakte en in dunne reepjes gesneden ui, bleekselderij en prei toe. Leg zes takjes lavas op de groenten en doe de stukken vlees terug in de pan. Giet bouillon en witte wijn in de pan en kruid met peper en zout. Dek de pan af en stoof het vlees langzaam gaar. Haal het vlees uit de pan en halveer de stukken. Leg de parelhoen op een schaal en houd het vlees warm. Verwijder eventueel vet van het stoofvocht en gooi de lavas weg. Pureer de rest in de mixer. Voeg de zure room toe en breng de saus op smaak met zout, peper en een druppel citroensap. Overgiet het vlees met saus en versier het bord met enkele blaadjes lavas. Dien op met gekookte of gepureerde aardappelen en groene groenten (b.v. broccoli).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content