Geurige wildbouillon met bospaddestoelen

08/06/11 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,5 kg paddestoelen van het seizoen (cantharellen, hoorn des overvloeds, oesterzwannen, eikenzwammen,....)
  • 200 g filet van fazant
  • 0,5 l rode wijn
  • 100 g sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl wildbouillon
  • 50 g boter
  • 1 el fijngehakte salie
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 0,5 dl cognac
  • peper en zout

Bereidingswijze

Thuis: maak een lekkere wildbouillon en kook er de fazantfilet in gaar. Versnipper het vlees en doe 2 liter van de bouillon in een thermoskan of fles.

Buiten: Reinig en borstel de bospaddestoelen en snij ze in kleinere stukjes. Zet een pan (liefst wok) op het houtvuur en bak er de fijngehakte sjalotjes en de uitgeperste teentjes knoflook in boter glazig in aan. Voeg de paddestoelen toe en kruid met peper en zout. Giet de bouillon en de rode wijn over de paddestoelen en breng alles aan de kook. Controleer de smaak en parfumeer met de cognac. Doe er ook nog de salie en de peterselie bij.

Lees meer over:

Onze partners