Geurige risotto met chilipesto en gepocheerd ei

  • Moeilijkheid

Voor 4:

20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)

1 rode ui

1 teen knoflook

250 g bruine champignons

2 el olijfolie

25 g boter

200 g risottorijst

Â1/2 dl marsala

8 dl warme groentebouillon

2 el mascarpone

2 el geraspte parmezaan

4 portobellochampignons of shii-takes

4 eieren

Voor de pesto:

1 rode paprika

1 rode peper

2 el geroosterde pijnboompitten

2 el geraspte parmezaan

handjevol basilicum

olijfolie

Maak eerst de duxelles. Laat de gedroogde paddenstoelen 30 minuten weken in 4 dl heet water. Snipper een halve rode ui en de knoflook. Snij de bruine champignons en de steeltjes van de grote paddenstoelen in kleine blokjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een sauteuse en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons en de uitgelekte, fijngesneden porcini toe (bewaar het vocht). Laat langzaam sudderen tot al het vocht verdampt is en de duxelles een homogene massa vormen.

Maak de pesto: rooster de paprika en peper, verwijder de schil en zaadjes, en pureer met de pijnboompitten, parmezaan en basilicum. Voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte bereikt is. Snipper de andere halve ui en fruit in de boter. Voeg de rijst toe en blus met de marsala. Laat inkoken en voeg het gezeefde weekvocht van de paddenstoelen toe.

Roer tot al het vocht is geabsorbeerd en voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst beetgaar is. Roer de duxelles, mascarpone en parmezaan door de risotto en controleer de kruiding. Snij de portobello’s of shii-takes in dunne plakken en bak deze goudbruin in één eetlepel olijfolie. Pocheer de eieren. Verdeel de risotto en gebakken paddenstoelen over 4 borden en werk af met de eieren en pesto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content