Getoaste croissant met banaan, chocolade en lavendel

09/06/11 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 bananen
  • 25 g boter
  • 4 croissants

Saus:

  • Â1/2 dl room
  • Â1/2 dl melk
  • 1 el gedroogde lavendel, plus extra voor de afwerking
  • 150 g pure chocolade

Bereidingswijze

Breng de room en de melk voor de saus aan de kook met de lavendel en laat 30 minuten infuseren. Schil de bananen en snij het vruchtvlees schuin in plakken. Bak de bananen in de boter tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

Halveer de croissants overlangs en toast de onderste helften. Schik er de bananen op. Zeef de gearomatiseerde room en breng weer aan de kook. Doe er, van het vuur af, de chocolade bij en roer tot een gladde saus. Druppel deze over de croissants en werk af met lavendel.

Serveer meteen, eventueel met een bolletje roomijs en de bovenste croissanthelften.

Onze partners