Gestoomde vis met limoen

10/06/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 takjes citroengras
  • 1 vis van zo'n 500 g (zeebaars, barbeel, forel, tong)
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 15 g wortel, gepeld en zeer fijn gesneden
  • 4 takjes koriander, zeer fijn gesneden
  • 6 kleine pepers, fijngesneden
  • 2 theelepels suiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 4,5 eetlepels limoensap

Voor de versiering:

  • blaadjes groene sla
  • 5 schijfjes limoen
  • verse takjes koriander

Bereidingswijze

Plet het citroengras in een vijzel. Snij een diagonale inkeping in de vis aan beide kanten. Leg de vis in een stoommand op een bedje van geplet citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is. Doe de knoflook en de wortel in een kom, samen met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en de vis ernaast. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.

Lees meer over:

Onze partners