Gestoomde victoriabaars met tomaat, broccoli, paprika, ui, gember, prei en lente-ui

© iStock
  • Moeilijkheid

Voor vier personen:

1 tomaat, in vier partjes gesneden

4 broccoliroosjes

1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en in reepjes gesneden

2 pijpuitjes, in schuine stukken gesneden

30g geraspte gember

2 preistaven, gewassen en in ringen gesneden

peper en zout

Thaise vissaus

rijstwijn

75cl kippenbouillon

olijfolie

10g suiker

500g gekookte noedels

4 stukken victoriabaarsfilet van 220g

Verhit de wok op groot vuur. Giet er één eetlepel olijfolie in. Voeg de groenten toe (niet de tomaat en broccoli), de kruiden, suiker en gember. Alles 40 seconden roerbakken. Leg ondertussen de vis in een stoompot en dek de pan af. De warmte in de wok blussen met een scheut rijstwijn, wat vissaus en kippenbouillon. Een minuut laten koken. De tomaat en de broccoliroosjes toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en door elkaar roeren. Indien nodig de saus dikken met een lepeltje in water opgelost maïszetmeel. De noedels lichtjes bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout. De groenten op warme borden schikken. De noedels met een keukenvork opdraaien en in het midden van de groenten leggen. De gestoomde vis op het bedje van noedels schikken. Versieren met een schijfje limoen en blaadjes platte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content