Gestoomde tarbot met gewokte paksoi en gestoomde Chinese kool

09/06/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de tarbot:

  • 1 hele tarbot van 800 g
  • peper en zout
  • 4 schijfjes gember
  • 2 el sojasaus
  • 4 el fijngesneden lente-ui
  • 2 el slaolie naar keuze (arachideolie, maïskiemolie of zonnebloemolie)

Voor de paksoi:

  • 4 stuks kleine paksoi
  • 2 geplette tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout
  • een scheut yellow cooking rice wine

Voor de Chinese kool:

  • 4 Chinese koolbladeren
  • een handvol Chinese champignons
  • 4 stuks babymaïs
  • 1 kai lan
  • 1 kleine wortel
  • 50 g shii-take
  • 1/2 kleine courgette
  • peper en zout
  • 4 sprieten lente-ui
  • instant bindmiddel

Bereidingswijze

Maak de vis schoon: verwijder de ingewanden, maar laat de rest onaangeroerd. Kop, vel en staart blijven aan de vis. Leg op een schaal, kruid met peper, zout en gember en stoom 13 minuten boven kokend water. Giet de helft van het vrijgekomen vocht weg en doe bij de rest de sojasaus en de lente-ui. Overgiet met hete olie.

Snij de schoongemaakte paksoi in vier en laat uitlekken. Bak de knoflook bruin in olie, voeg de paksoi toe en kruid met peper en zout. Flambeer licht met de kookrijstwijn en schik op een schotel.

Snij voor de Chinese koolrolletjes alle groenten, behalve de Chinese kool, in julienne. Blancheer met de koolbladeren en laat uitlekken. Vul de bladeren met de groenten, kruid met peper en zout en bind dicht met lente-ui. Leg op een schotel en stoom in 6 minuten gaar. Schik op een schotel. Bind het kookvocht met instant bindmiddel en lepel over de koolrolletjes. Serveer op schotels bij de hele vis.

Lees meer over:

Onze partners