Gestoomde lamsgehaktbuidels met paddestoelen en room

14/06/11 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Geef je waardering

Gestoomde lamsgehaktbuidels met paddestoelen en room

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 el volle melk
  • 1 el zachte boter
  • 2 bladeren van savooikool
  • 350 g lamsgehakt
  • 300 g gemengde paddestoelen naar keuze (bij voorkeur eekhoorntjesbrood of shii-take)
  • boter
  • 2,5 dl room
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng bloem en bakpoeder door elkaar. Maak een kuil in het midden en giet er de melk in. Kneed geleidelijk aan tot een vast deeg, voeg eventueel water toe, en kneed er pas op het einde de boter door. Laat het deeg 1 uur rusten.

Snij de koolbladeren in grove julienne. Blancheer in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snij kleine plakken van het deeg en duw ze open tot een cirkel. Leg in het midden eerst wat van de kool en daarop lamsgehakt. Plooi de deegplakken dicht naar het midden toe. Stoom 10 minuten boven kokend water.

Maak de paddestoelen schoon en bak gaar in boter. Voeg de room toe, laat 4 minuten stoven en kruid met peper en zout. Serveer bij de buidels.

Onze partners