Gestoomde kabeljauw met gegrilde groenten en knoflook

09/06/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 mooie stukken kabeljauw van 150 g (bij voorkeur 'loins')
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 4 mini-artisjokken
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • een scheut witte wijn
  • tijm
  • rozemarijn
  • 12 teentjes knoflook
  • een bosje raketsla
  • aceto balsamico
  • zout en peper van de molen

Bereidingswijze

Breng water met een scheut witte wijn, sap van een halve citroen, tijm, rozemarijn en zout aan de kook. Laat het vocht pruttelen terwijl je de stelen van de artisjokken snijdt, de buitenbladeren verwijdert en de binnenbladeren bijsnijdt. Kook de artisjokken 7 minuten en laat afkoelen in het vocht. Verwarm de paprika's onder de ovengrill tot de schil zwartgeblakerd is. Doe ze in een schaal, dek af met plastic folie en laat afkoelen. Het vel, zaden en zaadlijsten verwijderen. De paprika's in vieren snijden. De stukken kabeljauw stomen in een pan met stoommandje en zouten. De zoete appel, courgette en aubergine in plakken en de artisjokken doormidden snijden. Verpak de teentjes knoflook in aluminiumfolie. Leg knoflook en groenten onder de grill van een voorverwarmde oven of gaar de groenten in een grillpan. Kruid met zout, tijm, rozemarijn en peper. Schik de vis, groenten, teentjes knoflook en raketsla op borden. Besprenkel met olijfolie en trek streepjes aceto balsamico over de bordspiegel.

Lees meer over:

Onze partners