Gestoofde wortelstoemp met spek en salie
19-09-2014, 17:28
Bijgewerkt op: 15-01-2024, 15:16
Voor 4 personen
- 12 kleine aardappelen
- 8 tot 12 jonge worteltjes
- 200 g gerookt spek in fijne plakjes
- 2 cl slagroom
- 1 dl olijfolie vierge extra
- 15 salieblaadjes
- zout
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en maak de wortels schoon. Snij de aardappelen in de lengte door in dikke frieten en snij de wortels overlangs in vieren.
- Doe het spek zonder vetstof in een pan en laat 1 min. bakken. Doe samen met de overige ingrediënten in een ovenschotel en meng goed. Bak 40 minuten op 200°C. Roer af en toe.
- Dien op als de groenten goed gestoofd en zacht zijn, zoals ze zijn of geplet met een vork, als wortelstoemp.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier