Gestoofde wortelstoemp met spek en salie

© Getty
Voor 4 personen
  • 12 kleine aardappelen
  • 8 tot 12 jonge worteltjes
  • 200 g gerookt spek in fijne plakjes
  • 2 cl slagroom
  • 1 dl olijfolie vierge extra
  • 15 salieblaadjes
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en maak de wortels schoon. Snij de aardappelen in de lengte door in dikke frieten en snij de wortels overlangs in vieren.
  2. Doe het spek zonder vetstof in een pan en laat 1 min. bakken. Doe samen met de overige ingrediënten in een ovenschotel en meng goed. Bak 40 minuten op 200°C. Roer af en toe.
  3. Dien op als de groenten goed gestoofd en zacht zijn, zoals ze zijn of geplet met een vork, als wortelstoemp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content