Gestoofde snijbiet en boerenkool met zeebaars en aardappelpuree

09/06/11 om 18:48 - Bijgewerkt om 18:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 snijbietbladeren
  • 5 kleine boerenkoolbladeren
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • boter
  • peper en zout
  • 3 dl room
  • 4 stukken zeebaarsfilet op vel (150 g elk)
  • aardappelpuree

Bereidingswijze

Snij de snijbiet in repen van 2 cm breed en spoel onder koud stromend water. Snij de nerven uit de boerenkoolbladeren en spoel onder koud stromend water. Snij fijn.

Blancheer de boerenkool 5 minuten in lichtgezouten kokend water met 1 koffielepel natriumbicarbonaat en laat schrikken onder koud stromend water.

Stoof de snijbiet en de boerenkool apart in boter, kruid met peper en zout. Laat de room 3 minuten inkoken en meng onder de boerenkool, controleer de kruiding.

Bak de zeebaarsfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer de vis met de groenten en aardappelpuree.

Onze partners