Gestoofde rapen met rapenrösti en gekookte ham

06/11/17 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

Gestoofde rapen met rapenrösti en gekookte ham

Gestoofde rapen met rapenrösti en gekookte ham © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 kg middelgrote rapen

zout

1,5 dl olijfolie

3 el fijngehakte peterselie

3 lente-uitjes, in fijne ringen

Voor de rösti:

3 middelgrote rapen

2 losgeklopte eieren

boter

peper en zout

Afwerking:

4 dikke sneden gekookte ham

truffelolie

toast

Schil de rapen, snij ze grof. Blancheer 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken. Prak fijn met een vork, meng er olijfolie, peterselie en lente-ui door. Laat 5 min. verder stoven.

Schil de rapen voor de rösti, rasp ze grof. Meng met de losgeklopte eieren. Bak krokant in boter. Kruid licht met peper en zout.

Serveer de rösti met de gestoofde rapen en de gekookte ham. Werk af met een streep truffelolie, serveer met toast.

Onze partners