Gestoofde kip met oestersaus

© Getty

Voor 4 personen
  • 2 kipfilets
  • 4 soeplepels oestersaus
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1 soeplepel maïsbloem
  • 1/2 kop water
  • 1 kop kippenbouillon
  • 2 soeplepels rijstwijn of droge sherry
  • 8 à 10 gedroogde zwarte Chinese paddestoelen
  • een blik bamboescheuten
  • 1/2 gemberwortel
  • 2 Chinese groene sjalotten
  • 2 soeplepels sojasaus
  • arachideolie
Bereiding
  1. De gedroogde paddestoelen in water weken tot ze zacht zijn. De kipfilets in fijne reepjes snijden en deze in de hete olie korsten. Het vlees uit de pan halen en warm houden.
  2. Gember en bamboescheuten in schijfjes snijden. De Chinese groene sjalot in stukken van 3 cm snijden. De gember fruiten in wat olie. Voeg de stukken sjalot, paddestoelen, rijstwijn, bamboescheuten, kippenbouillon, oestersaus, suiker, sojasaus en als laatste de reepjes kip toe.
  3. Laat alles zo’n 10 minuten stoven. Bind de saus met in water opgelost maïszetmeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content