Gestoofde kip met oestersaus

09/06/11 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 kipfilets
  • 4 soeplepels oestersaus
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1 soeplepel maïsbloem
  • 1/2 kop water
  • 1 kop kippenbouillon
  • 2 soeplepels rijstwijn of droge sherry
  • 8 à 10 gedroogde zwarte Chinese paddestoelen
  • een blik bamboescheuten
  • 1/2 gemberwortel
  • 2 Chinese groene sjalotten
  • 2 soeplepels sojasaus
  • arachideolie

Bereidingswijze

De gedroogde paddestoelen in water weken tot ze zacht zijn. De kipfilets in fijne reepjes snijden en deze in de hete olie korsten. Het vlees uit de pan halen en warm houden. Gember en bamboescheuten in schijfjes snijden. De Chinese groene sjalot in stukken van 3 cm snijden. De gember fruiten in wat olie, de stukken sjalot, paddestoelen, rijstwijn, bamboescheuten, kippenbouillon, oestersaus, suiker, sojasaus en als laatste de reepjes kip toevoegen en alles zo'n 10 minuten laten stoven. De saus binden met in water opgelost maïszetmeel.

Lees meer over:

Onze partners