Gestoofde jonge duif met mascarpone, tijp en rozemarijn

08/06/11 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g mascarpone
  • peper & zout
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 panklare jonge duiven
  • boter, olijfolie
  • 1,5 dl anijslikeur
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 komkommer
  • 4 el fijngesneden zwarte olijven
  • 4 el fijngehakt basilicum
  • Griekse pasta

Bereidingswijze

Kruid de mascarpone met peper en zout en meng er de blaadjes tijm en rozemarijn onder. Vul er de duiven mee op. Braad de duiven langs alle kant aan in de helft boter en de helft olijfolie. Kruid met peper en zout. Verwijder de vetstof en blus de ban met anijslikeur en gevogelte bouillon. Zet 30 à 45 minuten in een warme oven van 180°C en laat de duiven 5 tot 10 minuten rusten.

Schil de komkommer en snij in stukjes. Stoof gaar in wat olijfolie, kruid met peper en zout en voeg olijven en basilicum toe. Schik de duiven in hun geheel op de borden en geef er de groenten en Griekse pasta bij.

Filip Deseure, De koningen van de kip.

Lees meer over:

Onze partners