Gestoofde gehaktballen met aardappelen en Leffe Bruin

10/06/11 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Twee gestoofde gehaktballen op een bordje met flink veel saus. Zo kunnen er ruim aardappelen bij gegeten worden.
  • We werken met 1,5 kg gehakt van de slager
  • 4 sneden droog brood
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Het brood verkruimelen, mengen met de eieren en het gehakt in de deegmachine en kneden tot een goed samenhangend geheel.

Bij de meeste slagers is het gehakt gekruid.

Met de handen vormen we nu platte ballen van 5 tot 6 cm diameter, minstens 2 per man en we bakken ze stevig aan in wat boter.

In een ketel laten we 6 middelgrote grof gesneden uien in wat boter zweten, voegen de ballen bij en zetten ze onder met kalfsbouillon (fond blanc) met daarin een kruidentuil van tijm en laurier. Voor een meer stevige smaak kan men enkele knoflooktenen en een gedroogde peper (piment) laten meestoven: ze dan wel op het einde verwijderen.

We laten alles zachtjes stoven gedurende minstens 2 uren.

Op het einde voegen we een soeplepel mosterd toe. Uien en mosterd binden de saus.

Biertip: Leffe Bruin

De zoetzure smaak van de ui-dominante saus maakt dat Leffe Bruin aangewezen is. Vooral omwille van zijn gerookt zoet aroma en zijn bitter-zoete volmondigheid.

Lees meer over:

Onze partners