Gestoofde gehaktballen met aardappelen

© Getty

Twee gestoofde gehaktballen per persoon, op een bordje met flink veel saus. Zo kunnen er ruim aardappelen bij gegeten worden.

Voor 4 personen
  • 1,5 kg gehakt
  • 4 sneden droog brood
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • 6 uien
  • 1,5 l kalfsbouillon
  • enkele tenen knoflook
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 el mosterd
Bereiding
  1. Het brood verkruimelen, mengen met de eieren en het gehakt in de deegmachine en kneden tot een goed samenhangend geheel.
  2. Vorm met de hand platte ballen van 5 à 6 cm doorsnee. Bak ze stevig aan in wat boter.
  3. Fruit 6 middelgrote grof gesneden uien in wat boter. Doe de gehaktballen erbij en zet ze onder in kalfsbouillon (fond blanc) met een kruidentuil van tijm en laurier.
  4. Voor een meer smaak kun je enkele knoflooktenen en een gedroogde peper (piment) laten meestoven. Vergeet ze op het einde dan niet te verwijderen. Laat alles zachtjes stoven gedurende minstens 2 uur.
  5. Voeg tot slot een soeplepel mosterd toe. Uien en mosterd binden de saus. Serveer de gestoofde gehaktballen met de saus en aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content