Gestoofd witloof met roomsaus, gekookte ham en zwarte truffelvinaigrette

12/01/17 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:45

Gestoofd witloof met roomsaus, gekookte ham en zwarte truffelvinaigrette

Gestoofd witloof met roomsaus, gekookte ham en zwarte truffelvinaigrette © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 middelgrote en goed gesloten witloofstronken

boter

peper en zout

4 kleine sneden toastbrood

4 sneden gekookte ham

Voor de roomsaus:

2 stronken witloof

2 knoflooktenen

boter

2 dl room

peper en zout

Voor de truffelvinaigrette:

1 fijngehakte gekookte zwarte wintertruffel met kookvocht

1 dl zonnebloemolie

het sap van 1/2 citroen

peper en zout

Snij het witloof overlangs in tweeën. Stoof op zacht vuur beetgaar in boter en een scheut water. Kruid met peper en zout.

Maak intussen de saus: snij het witloof en de knoflook fijn en stoof in boter. Voeg de room toe wanneer het witloof bijna gaar is. Laat nog 3 min. zacht pruttelen. Mix tot een gladde saus en giet door een fijne zeef. Kruid bij.

Meng voor de vinaigrette de fijngehakte zwarte truffel en het truffelkookvocht met de olie en met het citroensap. Kruid licht bij.

Toast het brood licht en besmeer met boter. Wikkel de ham rond het gestoofd witloof en leg op de toast. Lepel de roomsaus en de truffelvinaigrette erover en errond.

Tijd: 50'

Moeilijk: 2

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners