Gesmoorde runderrib met groenten

10/12/15 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:51

Gesmoorde runderrib met groenten

© StockFood

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 el plantaardige olie

2 kg runderrib

1 bol knoflook

2 el tomatenpuree

1 l rode wijn

1 l runderfond

4 wortelen

2 stengels selderij Voor de aardappelpuree :

800 g bloemige aardappelen

2 el boter

2 dl warme melk

een snuifje versgeraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Verhit de olie in een stoofpan en bak de runderrib rondom goudbruin.

Snij de bol knoflook horizontaal in tweeën en voeg beide helften toe aan de pan. Doe er ook de tomatenpuree bij en giet er geleidelijk aan de rode wijn bij. Laat het geheel 10 minuten zacht stoven.

Giet er de runderfond bij en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet 3,5 uur in de oven; bedruip de runderrib regelmatig met de baksappen.

Schil de wortelen en snij in stukken. Was de selderij, maak schoon en snij de stengels in stukken. Voeg de groenten ongeveer 40 minuten voor het einde van de baktijd toe aan het vlees.

Bereid de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snij ze eventueel in stukken. Kook 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af en plet fijn. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat en zout.

Haal de runderrib en de groenten uit de pan en hou warm. Laat de saus inkoken (bind eventueel met een weinig zetmeel), haal de knoflook uit de pan en pers fijn in de saus.

Verdeel de aardappelpuree over borden. Versnij de runderrib en schik op de borden. Verdeel er de groenten rond en werk af

Onze partners