Gesmoorde perzik met citroengras, steranijs, munt, citroenverbena

09/06/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 witte perziken
  • 5 dl water
  • 250 g griessuiker
  • 2 in schijfjes gesneden citroenen
  • 2 takjes citroengras
  • 1 steranijs
  • 2 takjes citroenverbena
  • 2 vanillestokjes
  • 50 g griesmeel
  • 30 g fijngehakte halfgekonfijte abrikoos
  • 10 g rozijnen
  • 8 fijngehakte takjes verse munt
  • rood fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, rode bes...)

Bereidingswijze

Dompel de perziken even onder in 5 dl kokend water en pel ze. Zet het vuur lager en doe de suiker bij het kookwater. Voeg er de citroenen, het citroengras, de steranijs, citroenverbena en vanillestokjes aan toe en laat gedurende 5 minuten trekken in het kookvocht. Pocheer er vervolgens de perziken in en laat nadien afkoelen in het kookvocht. Zeef wat van het kookvocht en week er het griesmeel in. Doe er de halfgekonfijte abrikoos en rozijnen bij en flink wat fijngehakte munt. Maak de aardbeien, frambozen enz. schoon en laat ze enkele minuten weken in het kookvocht. Verdeel het griesmeel in een ring op vier borden en schik er de perziken op. Lepel er het fruit- en kruidensoepje rond en versier met stukjes vanillestok.

Onze partners