Gesmoorde hoevekip met morieljes en basmatirijst ‘pilav’

2460631

Voor 4:

Gesmoorde hoevekip met morieljes en basmatirijst 'pilav'

Voor 4:

1 hoevekip uit de Landes van 2 kg

1 l kippenbouillon

1/3 fles witte wijn

grofgesneden sjalotten

40 g gedroogde morieljes

1 fijngesneden ui

1 dl room

350 g basmatirijst

5,6 dl bouillon

50 g boter

Laat de morieljes een uur weken in lauw water. Top de steeltjes af en snij de grote in stukken. Bewaar het weekvocht.

Bak de kip kort aan alle kanten. Voeg de bouillon, enkele pollepels gezeefd weekvocht van de morieljes, wijn, peper en zout toe. Leg enkele grofgesneden sjalotten rond de kip. Laat één uur zacht sudderen onder deksel. Laat afkoelen in de gesloten kom.

Fruit de ui enkele minuten, doe de rijst erbij en meng. Giet de bouillon er in één keer bij en kruid met peper en zout. Breng aan de kook, laat afgedekt 20 minuten sudderen tot al het vocht is opgenomen. Voeg de boter in klontjes toe en roer met een vork door de rijst.

Stoof de morieljes met een versnipperd sjalotje in wat boter. Voeg na een paar minuten de room toe en laat nog een tweetal minuten koken.

Neem de kip uit de kom en zeef het vocht. Schep na een paar minuten de bovendrijvende vetlaag af. Kook het vocht in en voeg de room met morieljes toe. Ontvel de kip en snij in 8 stukken. Overgiet met de saus met morieljes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content