Gesmolten Rotselaarse merlijnkaas op een bedje van asperges met honingvinaigrette

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

400 g witte van Rotselaar (geitenkaas van Midgard)

1 bundel asperges.

Honingvinaigrette:

1/2 dl water

1/2 dl xeresazijn

1/2 dl notenolie

1,5 dl soyasaus

peper

zout en 1 dl vloeibare honing.

Versiering:

eetbare lentebloemen.

Schil en kook de asperges. Snijd de stengelgroente in grote stukken en schik deze in het midden van een groot bord. Leg bovenop de asperges een schijfje geitenkaas en plaats alles vijf minuten onder een hete grill. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Besprenkel de bereiding met honingvinaigrette en versier met eetbare bloempjes.

Het teveel aan vinaigrette kan men gebruiken voor allerhande salades en carpaccio’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content