Gesmolten Rotselaarse merlijnkaas op een bedje van asperges met honingvinaigrette

09/06/11 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 400 g witte van Rotselaar (geitenkaas van Midgard)
  • 1 bundel asperges.

Honingvinaigrette:

  • 1/2 dl water
  • 1/2 dl xeresazijn
  • 1/2 dl notenolie
  • 1,5 dl soyasaus
  • peper
  • zout en 1 dl vloeibare honing.

Versiering:

  • eetbare lentebloemen.

Bereidingswijze

Schil en kook de asperges. Snijd de stengelgroente in grote stukken en schik deze in het midden van een groot bord. Leg bovenop de asperges een schijfje geitenkaas en plaats alles vijf minuten onder een hete grill. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Besprenkel de bereiding met honingvinaigrette en versier met eetbare bloempjes.

Het teveel aan vinaigrette kan men gebruiken voor allerhande salades en carpaccio's.

Onze partners