Gesauteerde Portugese kip piri-piri

09/06/11 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 volledige kip in stukken
  • 50 g spekreepjes
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 250 g gehakte tomaat
  • 250 g wortelen, in blokjes
  • 250 g paprika mix, in blokjes
  • 250 g courgette, in blokjes
  • 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden
  • 1 knoflookteentje
  • geperst sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • zwarte peper, gemalen
  • kipkruiden

Bereidingswijze

1. Meng 2 lepels olijfolie met het piri-piri pepertje, de knoflook, 1 lepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

2. Verdeel deze marinade over de kip en laat 2 uur intrekken.

3. Laat de kip kleuren in wat olijfolie. Haal de stukken uit de pan en houd apart.

4. Doe verse olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de groentjes. Doe er de stukken kip bij en blus met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes garen.

Tip:

Serveer met rijst of in olijfolie gebakken aardappelen.

U kunt ook bij uw slager naar gemarineerde piri-piri kip vragen. Dat bespaart heel wat werk.

Onze partners