Gerst met pesto en Toscaanse charcuterie

10/06/11 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

Geef je waardering

Gerst met pesto en Toscaanse charcuterie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g geparelde gerst
  • 1 flinke handvol basilicumblaadjes en 4 knopjes voor de afwerking
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • 4 sneetjes ciccioli (soort rillettes van varkensvlees en reuzel)
  • 4 sneetjes prosciutto sambucano
  • 4 sneetjes salame toscano lardellato alla Cinta senese (Toscaanse salami)
  • taralli finocchio (hartige koekjes met venkelzaad)
  • raketsla

Bereidingswijze

Breng 1 volume geparelde gerst in 2 volumes gezouten water aan de kook. Laat op zacht vuur ca. 45 minuten garen. Laat tot lauw afkoelen.

Hak de basilicumblaadjes en pijnboompitten met 5 cl olijfolie in de keukenrobot. Kruid met peper en zout. Vermeng met de gerst en schik op de borden met de vleeswaren en wat raketsla. Serveer met taralli-koekjes.

Lees meer over:

Onze partners