Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta

05/01/12 om 15:28 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:24

Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 kleine rode uien
  • 50 g verse gember
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl ahornsiroop (maple syrup)
  • 1 el sambal oelek
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 1/2 dl water
  • 1 zakje raketsla
  • 200 g feta
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de uien snij ze in kwarten. Leg in een braadslee. Hak de gember en rozemarijn fijn en meng met de ahornsiroop, sambal en witte wijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng met de uien, sprenkel er het water over en bak 25 à 30 min. tot de uien gekaramelliseerd en gaar zijn. Verdeel de raketsla over 4 borden en schik er de uien op. Werk af met verkruimelde feta.

Tip: dit gerechtje wordt nog lekkerder als u er enkele sneetjes parmaham (bij het serveren) of chorizo (tijdens het bakken) aan toevoegt.

Lees meer over:

Onze partners