Geroosterde tomaat met plattekaas, kappers, rode ui en zwarte olijven

17/03/17 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Geroosterde tomaat met plattekaas, kappers, rode ui en zwarte olijven

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 middelgrote rijpe tomaten

peper en zout

1 el gedroogde tijm

olijfolie

8 el plattekaas (bij voorkeur 'volle')

1 el kappers

2 el fijngesneden rode ui

2 el fijngesneden zwarte olijven

1 el fijngehakte bieslook

1 el fijngehakte peterselie

1 rode ui, in fijne ringen

verse peterselie

Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Leg ze op boterpapier. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm, besprenkel met olijfolie. Zet 15 min. onder een hete grill in de oven.

Meng ondertussen de plattekaas met de kappers, de ui, de olijven, bieslook, peterselie en wat olijfolie, kruid met peper en zout.

Haal de tomatenplakken uit de oven, verdeel er de plattekaas over. Werk af met ringen van rode ui en verse peterselie.

Onze partners