Geroosterde tarbotmoot met waterkersboter

08/06/11 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 tarbotmoten van 250 g elk
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl visfond Lacroix
  • 200 g boter
  • 4 bussels waterkers
  • Peper en zout
  • Sap van een Â1/2 citroen

Bereidingswijze

Meng in een kookpot de gehakte sjalotten, de witte wijn en de visfumet en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Voeg er beetje bij beetje al kloppende met de klopper de ijskoude boter aan toe.

Haal de pot van het vuur. Doe er de blaadjes waterkers bij, de vloeistof mag niet meer koken. Mix met de handmixer of giet het mengsel over in een blender. Kruid met peper en zout en druk het mengsel door een fijne zeef.

Rooster de tarbotmoten aan beide zijden. Leg de moten op een ovenschaal en laat ze nog 6 tot 8 minuten braden in de warme oven, 180°C. Verwijder dan het vel van de vismoten en verdeel de moten over de borden. Meng het citroensap onder de saus. Sprenkel wat saus over de vis. Serveer meteen.

Tip: Heerlijk met aardappelen in de schil en een nootje boter.

Lees meer over:

Onze partners