Geroosterde schapenkoteletten met ratatouille

14/06/11 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Geef je waardering

Geroosterde schapenkoteletten met ratatouille

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 6 tenen knoflook
  • 2 takken tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 12 kerstomaten
  • 16 ongeschilde kleine krielaardappelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 grote schapenkoteletten
  • eventueel Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Snij aubergine en courgette grof en doe met ongepelde knoflook, tijm, rozemarijn, tomaten en aardappelen in een schotel. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 tot 40 min. in een oven van 180°C. Roer regelmatig door elkaar.

Kruid de koteletten met peper en zout en strijk ze in met olijfolie. Rooster ze boven een houtvuur of op de barbecue. Kruid eventueel met Provençaalse kruiden.

Serveer het vlees met de ratatouille en koude en warme sausen naar keuze.

Onze partners