Geroosterde paprika’s met mozzarella

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

3 paprika’s in verschillende kleuren

paprika’s met 2 bolletjes mozzarella

zwarte olijven

Belolive Olijfolie Extra Vierge

2 koffielepels Heinz Sojasaus

gedroogde oregano

peper en zout

4 mooie toefjes basilicum

Snijd de hoedjes van de paprika’s, verdeel elke vrucht overlangs in vier en verwijder de pitjes en zaadlijsten.

Wentel de paprikastukken even door de olie en leg ze op de hete barbecuegrill met de velkant naar onder. Zet de groenten niet te dicht bij de gloeiende houtskool: ze moeten zachtjes garen zonder te verbranden. Snijd elk mozzarellabolletjes in 6 dunne schijfjes, wentel ook die goed in olie en kruid ze met peper en zout.

Test even of de paprika’s bijna gaar zijn en leg dan op elk stuk een mozzarellaschijfje.Wacht tot de kaas bijna smelt en bestrooi hem met peper, zout en wat oregano.Verdeel over vier borden en versier met de olijven en een toefje basilicum.

Tip: In plaats van mozzarella, kan je ook Griekse feta gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content