Geroosterde maïs met korianderboter

10/06/11 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • 6 à 8 maïskolven
  • 150 g boter
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 4 el fijngehakte koriander
  • sap van 1/2 limoen
  • zeezout en olijfolie

Bereidingswijze

Laat de maïskolven een uur weken in koud water. Meng intussen de boter met de peper, koriander en het limoensap. Kruid met zout. Maak een worstje van de boter en zet koud weg. Laat de maïs uitlekken en rooster de kolven in het blad (15 minuten). Draai ze regelmatig om. Haal van de barbecue en verwijder de bladeren en draadjes. Bestrijk de maïs met olijfolie en rooster nog eens 15 minuten tot hij gaar is. Verdeel de boter in stukjes en leg deze op de maïs. Serveer heet van de barbecue met de smeltende boter.

Lees meer over:

Onze partners