Geroosterde lente-uitjes met hardgekookt ei, olijven en dragon op polentacrostini

09/06/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de polentacrostini:

  • 100 g instant polenta
  • 50 g boter
  • 25 g parmezaan, geraspt
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie

Voor de lente-uitjes:

  • 2 grote eieren
  • 25 g zwarte olijven (liefst kalamata of picholine), ontpit en fijngehakt
  • 1 el kappers, fijngehakt
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • zout en peper
  • 20 dikke lente-uitjes
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 50 g parmezaanschilfers

Bereidingswijze

Breng 4 dl water aan de kook in een kleine pan en voeg de polenta al roerend toe. Blijf roeren tot de polenta al het water geabsorbeerd heeft en loskomt van de zijkanten van de pan. Voeg de boter en kaas toe, en kruid met zout en peper. Giet de polenta in een dunne laag op een bakplaat of houten plank. Zet in de koelkast om op te stijven.

Kook de eieren 9 à 10 minuten. Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en hak ze grof. Voeg de olijven, kappers, olijfolie en dragon toe, en kruid met zout en peper.

Verhit een grilleerpan op hoog vuur, kwast de lente-uitjes in met olijfolie en grilleer ze enkele minuten aan elke kant tot ze gaar zijn maar nog beet hebben. Steek rondjes uit de polenta en bak deze in de olijfolie aan beide kanten goudbruin.

Leg een polentarondje op elk bord, voeg vijf lente-uitjes toe per portie en lepel de eieren erover. Werk af met parmezaansnippers.

Lees meer over:

Onze partners