Geroosterde lente-uitjes met hardgekookt ei, olijven en dragon op polentacrostini

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Voor de polentacrostini:

100 g instant polenta

50 g boter

25 g parmezaan, geraspt

zout en peper

1 el olijfolie

Voor de lente-uitjes:

2 grote eieren

25 g zwarte olijven (liefst kalamata of picholine), ontpit en fijngehakt

1 el kappers, fijngehakt

4 el extra vergine olijfolie

2 el dragon, fijngehakt

zout en peper

20 dikke lente-uitjes

1 koffielepel olijfolie

50 g parmezaanschilfers

Breng 4 dl water aan de kook in een kleine pan en voeg de polenta al roerend toe. Blijf roeren tot de polenta al het water geabsorbeerd heeft en loskomt van de zijkanten van de pan. Voeg de boter en kaas toe, en kruid met zout en peper. Giet de polenta in een dunne laag op een bakplaat of houten plank. Zet in de koelkast om op te stijven.

Kook de eieren 9 à 10 minuten. Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en hak ze grof. Voeg de olijven, kappers, olijfolie en dragon toe, en kruid met zout en peper.

Verhit een grilleerpan op hoog vuur, kwast de lente-uitjes in met olijfolie en grilleer ze enkele minuten aan elke kant tot ze gaar zijn maar nog beet hebben. Steek rondjes uit de polenta en bak deze in de olijfolie aan beide kanten goudbruin.

Leg een polentarondje op elk bord, voeg vijf lente-uitjes toe per portie en lepel de eieren erover. Werk af met parmezaansnippers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content