Geroosterde lamsribbetjes met een primeurragout met basilicum

10/06/11 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg lamsribbetjes
  • 1 dl olijfolie
  • 80 g boter
  • 1 bussel jonge uitjes
  • 1 bussel jonge worteltjes
  • 2 artisjokken
  • 4 tomaten
  • 4 courgettebloemen
  • 4 dl lamsfond Lacroix
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

Was en snijd de groenten. Bak aan in een beetje boter en bevochtig met de lamsfond. Kruid met peper en zout en laat zo'n 6 minuten koken. Zorg dat de groenten heel blijven en krokant zijn.

Bak de lamsribbetjes in de oven gedurende 10 tot 15 minuten op 240°C. Haal de gebakken ribbetjes uit de ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Maak het braadvocht los met het vocht van de primeurgroenten.

Zeef de saus en voeg net vóór het opdienen al kloppend de rest van de boter toe, dan de basilicum.

Lees meer over:

Onze partners