Geroosterde lamsribbetjes met een primeurragout met basilicum

1 kg lamsribbetjes

1 kg lamsribbetjes

1 dl olijfolie

80 g boter

1 bussel jonge uitjes

1 bussel jonge worteltjes

2 artisjokken

4 tomaten

4 courgettebloemen

4 dl lamsfond Lacroix

1 bussel basilicum

peper en zout

Was en snijd de groenten. Bak aan in een beetje boter en bevochtig met de lamsfond. Kruid met peper en zout en laat zo’n 6 minuten koken. Zorg dat de groenten heel blijven en krokant zijn.

Bak de lamsribbetjes in de oven gedurende 10 tot 15 minuten op 240°C. Haal de gebakken ribbetjes uit de ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Maak het braadvocht los met het vocht van de primeurgroenten.

Zeef de saus en voeg net vóór het opdienen al kloppend de rest van de boter toe, dan de basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content