Geroosterde kreeft met zachte kerrie en appelen

09/06/11 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • (Voor 2 personen)
  • 2 levende kreeften van 500 g
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Â1/2 glas cognac
  • 4 dl kreeftenfond Lacroix
  • 4 appelen (Golden)
  • 2 dl room

Bereidingswijze

Snijd de levende kreeften in de lengte in twee. Als dat moeilijk lijkt, dompel ze dan gedurende 2 minuten in kokend water en snijd ze dan. Kruid met zout, peper en een beetje kerrie.

Snijd de appelen in vier en verwijder het klokhuis. Naar eigen goeddunken kan u de appelen al dan niet schillen. Verhit wat olie in een pan. Leg de kreeften met de vleeskant naar beneden en schroei het vlees even dicht. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en bak ze gedurende 7 tot 8 minuten in de warme oven, 220°C.

Haal de kreeften uit de oven en flambeer ze met de cognac. Maak het braadvocht los met de kreeftenfond, laat tot de helft inkoken en voeg er de appelen aan toe. Giet er nu de room bij en indien nodig nog een beetje kerrie. Goed roeren.

Tip U kan voor dit recept ook andere zeevruchten gebruiken zoals langoustines, zoetwaterkreeften, Â... Gebruik uitsluitend verse producten en vermijd diepvriesproducten.

Lees meer over:

Onze partners