Geroosterde jakobsschelpenspies met rozemarijn, spek, appel en kerriemayonaise

01/07/16 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:57

Geroosterde jakobsschelpenspies met rozemarijn, spek, appel en kerriemayonaise

Geroosterde jakobsschelpenspies met rozemarijn, spek, appel en kerriemayonaise © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 grote takken rozemarijn

12 jakobsschelpen

2 appels

3 dikke sneden gerookt spek (ongeveer 1 cm dik)

olijfolie

boter

zwarte peper en zout

vers gemaakte mayonaise

kerriepoeder naar smaak

Trek alle bladeren van de rozemarijntakken behalve de top.

Maak de jakobsschelpen schoon, snij de ongeschilde appels in plakken en het spek in individuele hapklare porties.

Maak de spiesen als volgt: eerst een jakobsschelp op de rozemarijntak, dan een plak spek, dan appel en dan weer een jakobsschelp, enzovoort, tot elke spies 3 jakobsschelpen telt.

Bak de spiesen in olijfolie met een klont boter. Kruid met zwarte peper en zout.

Meng de mayonaise met kerriepoeder naar smaak. Serveer met de spiesen.

Tijd: 35'

Moeilijk: 1

Onze partners