Geroosterde eendenborst met sap van rode biet en zijn chips

09/06/11 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:33

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 eendenborsten
  • 2 sjalotten
  • 4 rode bieten
  • 1 dl sherryazijn
  • 8 dl groentefond Lacroix
  • 50 g boter
  • frituurolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Stoof de fijngehakte sjalotten aan in een pot, voeg er dan drie rode bieten aan toe, op hun geheel of in blokjes gesneden. (Houd één rode biet aan de kant om er later de chips mee te bereiden.) Giet er wat sherryazijn bij. Doe er de groentefond bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten garen.

Giet alles in de keukenrobot en mix fijn met een nootje boter. Druk het mengsel door een fijne zeef.

Rooster de eendenborst, eerst aan de velkant zonder vetstof. Vervolgens op de vleeskant gedurende 7 tot 8 minuten aan elke kant. Het vlees moet nog rosé zijn.

Snijd van de overblijvende rode biet ultrafijne schijfjes. Bak deze in de frituurolie.

Snijd de eendenborsten in fijne schijfjes. Verdeel de groentesaus over de borden, leg er de sneetjes eendenborst in en stukjes chips bovenop.

Tip: Dit recept is ook overheerlijk met een gevogeltefond. U hoeft dan enkel de groentefond te vervangen door gevogeltefond.

Lees meer over:

Onze partners