Gerookte varkenshaas met Ardeense saus

09/06/11 om 18:59 - Bijgewerkt om 18:59

Geef je waardering

Gerookte varkenshaas met Ardeense saus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 varkenshaasjes

Marinade:

  • 200 g grof zeezout
  • 50 g rietsuiker
  • 1 citroen in schijfjes
  • snuifje kaneel, snuifje steranijs
  • 1 dl cognac Rémy Martin

Om te roken:

  • rookdoos met klep
  • 3 el rookschaafsel (beuk)
  • 1 el gekneusde jeneverbessen

Coulis:

  • 2 dl Orval (trappist)
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 3 kl Luikse siroop
  • 1 kl sterke mosterd
  • 2 schijfjes peperkoek
  • boter

Versiering:

  • waterkers
  • geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat het vlees 6 uur trekken. Spoel af en droog.

Strooi het rookschaafsel met de jeneverbes op de bodem van de rookdoos. Zet de rooster in de doos en leg er het vlees op. Sluit en verwarm 25 minuten op matig vuur. Haal het vlees uit de doos en schroei het dicht in een grillpan.

Laat de kalfsbouillon met Orval inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg mosterd en Luikse siroop toe en bind met peperkoek. Monteer de saus met klontjes koude boter.

Versnij het vlees en serveer met de saus. Versier met waterkers en sesamzaadjes.

Onze partners