Gerookte theeroom met chocolade, zwarte sesam en yoghurt

09/06/11 om 18:40 - Bijgewerkt om 18:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 8 el volle yoghurt

Voor gerookte theeroom :

  • 700 g room
  • 300 g volle melk
  • 100 g suiker
  • 50 g Ceylonthee
  • 20 g gerookte thee (verkrijgbaar in oosterse voedingswinkels)
  • 3 bladen gelatine

Voor de rum :

  • 100 g rozijnen
  • 100 g rum
  • 60 g water

Voor de cacaocake :

  • 500 g eiwit
  • 170 g suiker
  • 500 g donkere chocolade (64 % cacao)
  • 120 g boter
  • 100 g eierdooier

Voor de sesamkrokantjes :

  • 250 glucosesiroop
  • 250 g fondantsuiker
  • 200 g zwart sesamzaad

Voor het koffie-chocolade-ijs :

  • 2 liter volle melk
  • 240 g room
  • 100 g cacaopoeder
  • 60 g boter
  • 40 g instantkoffiepoeder
  • 200 g eierdooier
  • 330 g suiker
  • 40 g invertsuiker
  • 3 g stabilisator
  • 600 g zwarte couverture

Bereidingswijze

Maak eerst de theeroom. Doe alle ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat 3 minuten zacht koken. Roer er de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatinebladen door. Zeef. Laat de rozijnen met de rum en het water inkoken tot er geen vocht meer overblijft en roer meteen door de theeroom.

Klop voor de cacaocake de eiwitten met de suiker tot meringue. Smelt de chocolade met de boter en de eierdooiers en spatel onder de meringue. Bak 4 minuten in een oven van 220°C.

Meng de ingrediënten voor de sesamkrokanten, strijk open op een bakplaat en bak 4 minuten op 200°C. Maak er met een lepel krullen of spiralen mee.

Kook voor het ijs de melk met room, cacao en koffie. Klop de eierdooiers los met de suiker en stabilisator, giet er de melk op. Smelt de boter met de couverture en roer onder de saus. Draai tot ijs. Serveer de theeroom in diepe borden, schik er cake op, werk af met ijs, sesamkrokant en yoghurt rondom.

Lees meer over:

Onze partners