Gerookte paling met accenten van lardo, veldkers, appelgelei en pumpernickel

14/06/11 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

Geef je waardering

Gerookte paling met accenten van lardo, veldkers, appelgelei en pumpernickel

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stukjes gerookte paling (4 cm)
  • fijngesneden lardo
  • 2 sneetjes pumpernickel
  • veldkers
  • zure room
  • fleur de sel

Voor de gelei:

  • 800 ml appelsap
  • 200 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 8 g agaragar

Bereidingswijze

Gelei: Week de gelatine. Laat het appelsap met de suiker 15 minuten koken. Laat afkoelen tot ca.70°, voeg gelatine en agaragar toe, giet uit tot op ca. 4 mm hoogte en laat verder afkoelen.

Leg de paling op bordjes. Steek met een ring (3 cm diameter) een cilindertje uit de appelgelei en uit de pumpernickel. Leg appelgelei op de pumpernickel. Werk af met ragfijn gesneden lardo, veldkers en puntjes zure room. Kruid met fleur de sel.

Lees meer over:

Onze partners