Gerookte paling met accenten van lardo, veldkers, appelgelei en pumpernickel
14-06-2011, 09:16
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:14
© Diane Hendrikx Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 stukjes gerookte paling (4 cm)
fijngesneden lardo
2 sneetjes pumpernickel
veldkers
zure room
fleur de sel
Voor de gelei:
800 ml appelsap
200 g suiker
2 gelatineblaadjes
8 g agaragar
Gelei: Week de gelatine. Laat het appelsap met de suiker 15 minuten koken. Laat afkoelen tot ca.70°, voeg gelatine en agaragar toe, giet uit tot op ca. 4 mm hoogte en laat verder afkoelen.
Leg de paling op bordjes. Steek met een ring (3 cm diameter) een cilindertje uit de appelgelei en uit de pumpernickel. Leg appelgelei op de pumpernickel. Werk af met ragfijn gesneden lardo, veldkers en puntjes zure room. Kruid met fleur de sel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier