Gerookte paling met accenten van lardo, veldkers, appelgelei en pumpernickel

2462227

© Diane Hendrikx Voor 4 personen:

Gerookte paling met accenten van lardo, veldkers, appelgelei en pumpernickel
© Diane Hendrikx

Voor 4 personen:

4 stukjes gerookte paling (4 cm)

fijngesneden lardo

2 sneetjes pumpernickel

veldkers

zure room

fleur de sel

Voor de gelei:

800 ml appelsap

200 g suiker

2 gelatineblaadjes

8 g agaragar

Gelei: Week de gelatine. Laat het appelsap met de suiker 15 minuten koken. Laat afkoelen tot ca.70°, voeg gelatine en agaragar toe, giet uit tot op ca. 4 mm hoogte en laat verder afkoelen.

Leg de paling op bordjes. Steek met een ring (3 cm diameter) een cilindertje uit de appelgelei en uit de pumpernickel. Leg appelgelei op de pumpernickel. Werk af met ragfijn gesneden lardo, veldkers en puntjes zure room. Kruid met fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content