Gerookte mozzarella

22/06/16 om 10:54 - Bijgewerkt om 18:24

Gerookte mozzarella

Gerookte mozzarella © Alexandre Bibaut

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

1/2 courgette

2 teentjes knoflook

olijfolie

3 el pompoenzaden

4 bollen van 125 g mozzarella van buffelmelk

2 takjes gedroogde rozemarijn

vers gemalen peper en zout

Snij de courgette in 4 dikke plakken en de knoflookteentjes in 2. Giet 3 el olijfolie in een grote braadpan, schik er de plakken courgette en knoflook in en voeg zout en peper toe. Laat de courgette gedurende 15 min. bakken en keer af en toe om.

Rooster de pompoenpitten onder voortdurend omroeren in een droge pan. Haal uit.

Laat de mozzarella uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg de takjes rozemarijn op de bodem van een kookpan en warm op. Bedek met een inox stoommandje, schik daarin de mozzarella en sluit meteen af met een deksel. Laat gedurende 15 min. roken.

Schik de courgette op een bord en werk telkens af met een bolletje mozzarella. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.

Lees meer over:

Onze partners