Gerookte heilbotsoep met herfstkarakter
10-06-2011, 12:53
Bijgewerkt op: 21-01-2024, 13:40
Voor 4 personen
- 2 uien
- 1 knolvenkel
- 1 steranijs (hele ster)
- boter
- 1,5 dl droge witte wijn
- 1,5 l visfumet
- kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
- 2 dl room
- 300 g gerookte heilbot in stukken
- peper en zout
- 4 stukken kabeljauwfilet, 70 g elk
Bereiding
- Bak de versneden ui en venkel met de steranijs op laag vuur glazig in boter. Voeg de wijn toe en laat de alcohol 2 minuten uitdampen. Bevochtig met de visfumet, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook.
- Laat de groenten afgedekt gaarkoken. Verwijder de steranijs, voeg room en gerookte heilbot toe en mix de soep fijn.
- Kruid de heilbotsoep met peper en zout en hou warm. Bak de kabeljauw net gaar in boter en serveer in de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier