Gerookte heilbotsoep met een uitgesproken herfstkarakter

10/06/11 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Geef je waardering

Gerookte heilbotsoep met een uitgesproken herfstkarakter

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 uien
  • 1 knolvenkel
  • 1 steranijs (hele ster)
  • boter
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1,5 l visfumet
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 2 dl room
  • 300 g gerookte heilbot in stukken
  • peper en zout
  • 4 stukken kabeljauwfilet van 70 g elk

Bereidingswijze

Bak de versneden ui en venkel met de steranijs op laag vuur glazig in boter. Voeg de wijn toe en laat de alcohol 2 minuten uitdampen. Bevochtig met de visfumet, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook. Laat de groenten afgedekt gaarkoken. Verwijder de steranijs, voeg room en gerookte heilbot toe en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak de kabeljauw net gaar in boter en serveer in de soep.

Onze partners