Gerookte heilbotsoep met herfstkarakter

©Tony Le Duc
Voor 4 personen
  • 2 uien
  • 1 knolvenkel
  • 1 steranijs (hele ster)
  • boter
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1,5 l visfumet
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 2 dl room
  • 300 g gerookte heilbot in stukken
  • peper en zout
  • 4 stukken kabeljauwfilet, 70 g elk
Bereiding
  1. Bak de versneden ui en venkel met de steranijs op laag vuur glazig in boter. Voeg de wijn toe en laat de alcohol 2 minuten uitdampen. Bevochtig met de visfumet, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook.
  2. Laat de groenten afgedekt gaarkoken. Verwijder de steranijs, voeg room en gerookte heilbot toe en mix de soep fijn.
  3. Kruid de heilbotsoep met peper en zout en hou warm. Bak de kabeljauw net gaar in boter en serveer in de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content