Gerookte eendenborst met appel en walnoten

13/04/16 om 10:39 - Bijgewerkt om 12:08

Gerookte eendenborst met appel en walnoten

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1,5 dl appelsap
  • geraspte schil en sap van 1/2 citroen
  • 2 el bruine suiker
  • 2 grannysmithappels
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 1 tl vijgenmosterd (of andere vruchtenmosterd, bijv. cassis)
  • 1-2 el ciderazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el boter
  • 4 el walnoten
  • 200 g gemengde salade, bijv. frisée, radicchio, witloof
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 4 el walnotenolie
  • 1 tl honing
  • 250 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes gesneden
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Breng het appelsap aan de kook met de citroenschil, het sap en de bruine suiker. Laat met de helft inkoken. Schil en snij de appels intussen in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met het ingekookte appelsap, neem van het vuur, voeg de tijm toe en laat afkoelen tot lauw. Breng op smaak met de vijgenmosterd en ciderazijn.

Smelt de suiker en boter in een pan en laat licht karamelliseren. Wentel er de walnoten in en laat afkoelen op bakpapier. Hak de walnoten nadien grof. Kruid licht met zout. Was de sla, laat goed uitlekken en trek in stukjes. Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn, walnotenolie en honing. Breng op smaak met zout.

Maak 4 torentjes met de appelcompote en eendenborst. Strooi er de walnoten over. Maak de salade aan met de vinaigrette en schik rond de torentjes. Geef er wit brood bij.

Lees meer over:

Onze partners